Eagle The Pan-European Literary Magazine is an online, digital and printed half-yearly literary magazine. Online edition publish articles, essays, reviews, european short stories and novelets. The offline and digital edition contains an editorial for each issue, reviews, special essays and short stories selected (from the online and offline stories received), and also Comics and graphic Art. The issues are printed on summer and winter of each year, with special/dedicated editions from time to time.

The yearly Collections Eagle Best European stories of… includes a selection of stories published online and offline. The first Collection will be published on autumn 2020.

 

Unde se distribuie Revista Vulturul

Revistele offline sunt distribuite prin Amazon.com pentru livrări internaționale și prin libraria editurii Eagle pentru livrare internă. Revista în format e-book este distribuită prin Smashwords.com și pe librăria Editurii Eagle. Edițiile în engleză sunt distribuite prin Amazon.com în format digital și tipărit și prin Smashwords.com, în cele mai importante librarii digitale din lume.

Cum public în revistă

Trimiteți manuscrisele prin formularul de la sfârșitul acestei pagini sau expediați pe adresa manuscrise@eaglemagazine.eu, pentru Revista literară.

Acceptam articole, cronici, recenzii, povestiri și nuvele originale, care nu au mai fost publicate anterior în niciun mediu (online sau offline). Domeniile de interes sunt: istoric, suspans psihologic, romantic, science fiction, fantasy și polițist.

Contribuțiile sunt voluntare sau plătite?

Revista Vulturul este un produs al unei asociații non-profit. Participarea voluntară cu articole/cronici este apreciată și binevenită și contează, printre altele, la selectarea textelor literare plătite și promovarea acestora în antologiile Eagle.

Scopul edițiilor în limba română și engleză este de a promova scriitorii români în medii specifice interne și internaționale și de a-i propune editurilor, agențiilor literare și cititorilor europeni. Eforturile noastre sunt în această direcție.

Care sunt beneficiile pentru publicarea în edițiile bianuale?

Textele literare în limba română care sunt selectate pentru edițiile bianuale în limba română/engleză sunt recompensate prin voucere de cumpărături în librăria Editurii Eagle, conform următoarelor reguli:

1500 - 3000 cuvinte - voucher de 25 lei
3000 - 6000 cuvinte - voucher de 50 lei
6000 - 12000 cuvinte - voucher de 75 lei

Autorii primesc și un exemplar al versiunii tipărite în limba română.

Pentru a fi eligibile pentru edițiiile bilingve, textele trebuie expediate în română și în engleză.

Care sunt beneficiile pentru publicare în Antologiile Eagle Best of... ?

Textele literare în limba română/engleză selectate pentru antologiile Eagle Best of... sunt recompensate conform următoarelor reguli:
1500 - 3000 cuvinte - 45 lei
3000 - 6000 cuvinte - 70 lei
6000 - 12000 cuvinte - 100 lei

Dacă aceste texte au fost deja răsplătite cu vouchere, din această sumă se va scădea contravaloarea voucherelor.

Autorii primesc și un exemplar al versiunii tipărite în limba română și dreptul de a achiziționa cu o reducere de 40% până la concurența a 10 exemplare.

Ce se întâmplă cu drepturile de autor?

Dacă un text este admis pentru a fi publicat în Revista Vulturul, autorul va primi un formular/contract de cesiune a drepturilor de autor, în funcție de tipul contribuției, indiferent dacă textul este o contribuție voluntară ori plătită.

Care este formatul în care vor fi trimise manuscrisele?

Textele scrise în limba română trebuie să fie scrise cu diacritice.

Minime reguli de dactilografiere:

  • Virgula se pune imediat după cuvânt. Nu insera spațiu înainte de virgulă și, în general, NU insera spațiu înainte de semnele de punctuație.
  • Inserează spațiu după virgulă, ca de altfel după orice alt semn de punctuație. Nu-l (o) lega de cuvântul următor.
  • Nu scrie prescurtat. Un manuscris literar nu este o notiță de blog și nici un curs școlar.
  • Nu scrie manuscrisul cu MAJUSCULE
  • Nu folosi text subliniat.

Manuscrisele în limba română și engleză trebuie să fie organizate într-un singur fișier. Formatul este cel în care lucrați uzual textul.

Dorești să ne trimiți grafică sau bandă desenată?

Trimite un scan de pe grafica sau banda desenată pe care dorești să ne-o propui sau grafica digitală în sine la rezoluție web și dimensiune acceptabilă pentru a fi lizibilă, prin formularul de mai jos. Imaginea nu trebuie să depășească 5MB. În situația în care suntem interesați, vei primi o solicitare pentru a ne trimite o versiune la rezoluție mare.

Trimite Manuscrisul